Backup

Backup

Et gammelt mundheld siger: ”Rigtige mænd tage ikke backup, men de græder meget!”. Det er ikke helt ved siden af. Man tager backup af sin computer for ikke at miste data man har bruge timer på at fremstille, eller for at kunne gendanne sin computer i en fart. Begge dele er lige vigtige og lige fornuftige, men det er 2 vidt forskellige formål og koncepter. I det følgende uddybes backup og image konceptet, der forklares lidt om harddiske så man ved hvad man skal tage backup af og der bliver præcenteret nogle værktøjer til formålet.

introduktion

Introduktion til Backup

1. Koncept Backup konceptet dækker over at lave kopi af indholdet på en computer. Ved hjælp af kopien kan man så sidenhen genskabe indholdet, hvis der er gået kludder i originalen, og derved begrænse data tabe eller blive i stand til få computeren til at virke igen. Det lyder jo frygteligt simpelt, men der er … Læs videre “Introduktion til Backup”

Harddisk Layout

Harddisk Layout

En harddisk eller en SSD kan opdeles i mindre bidder kaldet partitioner. Ud over partitionerne rummer harddisken også en masterboot record med en partitions tabel, der forklarer hvor partitionerne starter og slutter, og en boot sektor der fortæller om computerne kan starte fra en af disse partitoner. Man gemmer filerne på de enkelte partitionerne efter … Læs videre “Harddisk Layout”

Image

Image

Et image med sin computers operativ system er et virkeligt tidssparende og nyttigt redskab at have liggende. Man laver en afbildning af en harddisken, eller en eller flere af harddiskes partition med operativsystemet på og gemmer det på sine backup harddisk eller over netværket. Så kan man let gendanne computeren til det tidspunkt man tog … Læs videre “Image”

CloneZilla
CloneZilla
Norton Ghost
Norton Ghost
Data Backup

Data backup

Data backup er vel det man først og fremmest tænker på med ordet backup. At man har en kopi af det man har produceret på computeren, en kopi der kan redde en når ulykken er ude. Denne strategi er først rigtig anvendelig og til at stole på, når der tages backup automatisk. Det er der … Læs videre “Data backup”

Windows10 Sikkerhedskopi
Windows 10 Sikkerhedskopi