Image

Et image med sin computers operativ system er et virkeligt tidssparende og nyttigt redskab at have liggende. Man laver en afbildning af en harddisken, eller en eller flere af harddiskes partition med operativsystemet på og gemmer det på sine backup harddisk eller over netværket. Så kan man let gendanne computeren til det tidspunkt man tog det på. Køber man en ny computer med et styrere system præinstalleret, bør man tage et image inden man overhovedet tænder den første gang. Man bør også tage et image efter man har geninstalleret windows eller hvad for et styrer system man nu bruger.

Ud over at spare mange timers arbejdede på at geninstallere næste gang, så har man også nøjagtig det samme udgangs punkt at vende tilbage til, så man kan pejle sig ind på eventuelle fejl. Skal hjælpe andre folk med at fikse deres computer, men i stedet gør problemet værre, så er det også befriende at have et image at kunne genetablere computerne med og vide at den var som da man modtog den.

For at tage et image skal man kunne boot maskinen fra et anden medie end maskinens eget operativ system, det skal nemlig være slukket/ ikke aktivt for at man kan tage et funktionelt image. Dertil bruger man typisk en USB nøgle men noget software på f.eks. CloneZilla eller Norton Ghost. CloneZilla er gratis og kan tage image af alle mulige operativsystemer, så det er et godt udgangs punkt.