Programmering

Programmering

Her kommer i mere eller minder struktureret form henvisninger, trips, metoder mm. til forskellige aspekter af emnet.

Der arbejders stadig på struktureringen af dette emne.

introduktion

Introduktion til Programmering

Et computerprogram kunne sammenlignes list med et Tv-program eller Theater-program. Vi har et tidsforløb hvori der sker noget bestemt, der er planlaget i forvejen. Når dette er slut, sker der atter noget forudbestemt. Dette gentager sig indtil vi har været det hele igennem og programmet er slut. Nogle gange gentager enkelte punkter sig, vejrudsigten, en … Læs videre “Introduktion til Programmering”

Databaser

Databaser

En database (DB) er en formaliseret måde at gemme data på. Det kan man jo gøre på mange måder f.eks. når vi mennesker at skrive noter på små sedler der bliver væk eller aldrig læst. Typisk er der høj struktur på computer database for at man kan udnytte den effektivt. Det handler om søge hastighed. … Læs videre “Databaser”

SQL Databaser
SQL
Scriptingsprog

Scriptingsprog

Script-sprog er også programmeringssprog. Til forskel fra compiler-baseret programmering bliver den syntaktiske sammensætning af en række script-sprog-kommandoer – scriptet – som oftest processeret runtime (dansk: kørsel) af en såkaldt interpreter (dansk: fortolker). Scripts vil oftest være lettere læselige end almindelig programmeringskode, og i hvert fald mere læsbar end assembler-kode. Scripts anvendes blandt andet til styring … Læs videre “Scriptingsprog”

Bat
Bat
Bash
Bash
PowerShell
Powershell