Objektorienteret Programmering

ObjektOrienteret Programmering (OOP) er højniveau programmeringssprog der kæder funktioner til at behandle data med, sammen med denne konkrete data, i objekter. De har typisk (oprindeligt) også avancerede compilere der laver maskinkode direkte til den aktuelle processor. Man kan således skrive programmer på en kreativ og abstrakt måde og få dem ud som meget effektiv maskinkode til den individuelle maskine, vel og mærke uden at skulle skrive programmet i maskinkode. Alt efter temperament kan man klassificere denne gruppe som 3. eller 4. generations programmerings sprog.

JavaScript

JavaScript

Objektorienteret programmeringssprog ofte brug til at editere websites/ HTML side i en internet-browser.
JavaScript afvikles på klientsiden når man besøger en hjemmeside, dvs. at det har potentiale til at aflaste en webservers arbejdsmængde.

Manual https://www.w3schools.com/js/
JavaScript and HTML DOM Reference https://www.w3schools.com/jsref/

PHP

PHP

PHP er en forkortelse for Hypertext Preprocessor eller oprindeligt Personal Home Page Tools. En open source pendant til ASP. PHP kode afvikles på en Web-server når en besøgende vil rekvirere en konkret hjemmeside og svare med en dynamisk genereret hjemmeside der sendes retur til den besøgende.
PHP er et objektorienteret programmeringssprog.

Officielt http://php.net/
Manual http://doc.php.net/tutorial/