Scriptingsprog

Script-sprog er også programmeringssprog. Til forskel fra compiler-baseret programmering bliver den syntaktiske sammensætning af en række script-sprog-kommandoer – scriptet – som oftest processeret runtime (dansk: kørsel) af en såkaldt interpreter (dansk: fortolker).
Scripts vil oftest være lettere læselige end almindelig programmeringskode, og i hvert fald mere læsbar end assembler-kode.
Scripts anvendes blandt andet til styring af computere, programmering af websider og computerspil.

(kilde https://da.wikipedia.org/wiki/Scriptsprog )

Bash

Bash

Bash er en kommandofortolker, som indgår i GNU-projektet. Den er almindeligt forekommende i Unix-lignende operativsystemer baseret på fri software, som fx GNU/Linux og FreeBSD, desuden er den preinstalleret som kommandofortolker i Mac OS X. Bash findes også til Microsoft Windows som del af den Unix-lignende brugermiljø Cygwin.

Bash kan ses som en efterfølger til Bourne shell (sh) og navnet bash er et akronym af Bourne-Again SHell. Hver Bashscript indledes med linjen #!/bin/bash. Bash blev udgivet i år 1989 og er blevet bredt distribueret som standardkommandofortolker for GNU og som standardskal på Linux og Mac OS X.

(kilde https://da.wikipedia.org/wiki/Bash )
Bash GNU-projektets site.

PowerShell

Powershell

PowerShell er et scripting sprog til windows der virker som en kraftig udvidelse til standart kommandoprompten. Det kan f.sks. snakke med AD eller eksekvere scripts på remotemaskiner. Script filer har en ekstension der hedder .ps1 , også selvom scriptet er skrevet i Power Shell version 2.

• Enable script eksekvering i PowerShell