Bash

Bash er en kommandofortolker, som indgår i GNU-projektet. Den er almindeligt forekommende i Unix-lignende operativsystemer baseret på fri software, som fx GNU/Linux og FreeBSD, desuden er den preinstalleret som kommandofortolker i Mac OS X. Bash findes også til Microsoft Windows som del af den Unix-lignende brugermiljø Cygwin.

Bash kan ses som en efterfølger til Bourne shell (sh) og navnet bash er et akronym af Bourne-Again SHell. Hver Bashscript indledes med linjen #!/bin/bash. Bash blev udgivet i år 1989 og er blevet bredt distribueret som standardkommandofortolker for GNU og som standardskal på Linux og Mac OS X.

(kilde https://da.wikipedia.org/wiki/Bash )
Bash GNU-projektets site.