Powershell

PowerShell er et scripting sprog til windows der virker som en kraftig udvidelse til standart kommandoprompten. Det kan f.sks. snakke med AD eller eksekvere scripts på remotemaskiner. Script filer har en ekstension der hedder .ps1 , også selvom scriptet er skrevet i Power Shell version 2.

PowerShell

Enable script eksekvering i PowerShell

Man skal modificer en sikkerhedspolitik før man kan afvikle .ps1 scripts, ellers er det kun kommandolinjen der virker. Hvis man er nervøst anlagt, er det er nok en god ide at sætte sikkerhedspolitikken tilbage til udgangs punktet efter man har kørt sine scripts, men hvordan stod den så:

1. Start PowerShell som administrator
  2. Undersøg hvordan den aktuelle eksekverings sikkerhedspolitik er, med følgende kommando:
    Get-ExecutionPolicy –List
  3. Herefter kan man ændre den aktuelle brugers settings på den lokale maskine:
    Set-ExecutionPolicy Unrestricted -Scope CurrentUser -Force
  4. Du kan nu kører dine scripts
    ..
    ..
  5. Når du er er færdig kan du sætte sikkerheds politikken retur, ved at udskifte ” Unrestricted” med den af de følgende settings den startede med at være: Restricted, AllSigned, RemoteSigned, Unrestricted, Undefined. eks. (tilbage til default):
    Set-ExecutionPolicy Restricted -Scope CurrentUser –Force
    (Default er Set-ExecutionPolicy Restricted -Scope LocalMachine)
Mere information: