Hjemmesider

Hjemmeside, homepage, blog, web-side eller web-site dækker i bund og grund det samme: at der på internettet er ligger noget information der er tilgængeligt i gennem en webbrowser. Om det er en lille enkeltmands amatør hjemmeside, et kæmpe konsortiets udgivelser på et website eller nogens mere eller mindre interessante blog, så er det alt sammen hjemmesider. Alt efter hvem man spørg er det lidt udsvævende hvad de andre begreber dækker over.
Begrebet hjemmeside er tæt knyttet til begrebet IT (internet teknologi) der igen dækker over en relativ ung videnskab eller fagkundskab. Så ung at mange stadig vil betvivle at det overhovedet er en videnskab, men samtidig næppe vil betvivle at området er i en rivende udvikling der i øjeblikket laver om på alle menneskers hverdag. Samtidig kan man betvivle, om en blog hvor forfatteren daglig offentliggør foto af aftensmåltidet, virkelig er del af denne verdensomspændende revolution. Men det er det faktisk, for i dag kan alle mennesker publicere deres tanker og disse tanker kan på splitsekunder nå hele verden rund. Man skal ikke forbi en avis, en tv-station eller en bogtrykker, man skal ikke vente på at udgives og processen kan realiseres for meget små midler og endda have høj kvalitet.

Kan have høj kvalitet! Det er vel egentlig det helt store dilemma. Mængden af urimelig ligegyldig information på internettet er tårnhøj. Hvor er Redaktøren mangler, tænker man tit, men samtidig er begrebet selvcensur blevet et skældsord.

WordPress

WordPress

WordPress er et CMS til at håndtere hjemmesider. Et hierarki af bruger kan logge-ind, udgive eller redigere sider og gemme indholdet i en database. WordPress er opensource og skrevet i PHP, og lavet til at bruger af systemet kan byde ind med temaer, plugins og anden funktionalitet, hvilket i høj grad er tilfældet. Derfor bugner WordPress med mængder af tilføjelser der kan bruges til at skræddersy hjemmesider af en hver art.

Oplagt anvendelse er at et firma hyrer webprogrammører til at lave en special tilrettet pakke med tema, design og funktionalitet og efterfølgende selv tilføjer og vedligeholder indholdet.