HTML

HyperText Markup Language (HTML) er et opmærkningssprog, der primært har til formål at strukturere indholdet på en hjemmeside og få tekst og billeder til at virke som links til andre html-sider. Markup betyder at opmærke. I hjemmesidesammenhæng vil det sige at html definerer indhold på websider, f.eks. kan en tekst markeres som overskrift eller brødtekst, arrangeres i en punktopstilling eller tabel og et hyperlink kan indsættes som klikbar tekst. Dermed kan en webbrowser som f.eks. Firefox, MS Internet Explorer, Safari, Opera eller Google Chrome, skelne teksttyper fra hinanden og vise indholdet formateret efter hvilken type det er markeret som. Typisk vil f.eks. overskrifter vises med forstørret fed skrift og hyperlinks med blå skrift. Html indeholder dog også mulighed for at bestemme mere detaljeret over udseendet af f.eks. overskrifter, tabeller, hyperlink og indlejring af billeder. Html-filer bruges på internettet, især på World Wide Web.

Kilde https://da.wikipedia.org/wiki/HTML
Manual https://www.w3schools.com/html/