Red Hat linux

Red Hat

Linux Red Hat eller Red Hat Enterprise Linux (RHEL) er en Linux distribution til det kommerciel marked  - Den er altså ikke gratis, men sælger sig selv med professionel support og 24 timers hotline og de har ansat mange rigtig dygtige udviklere. Et stærkt alternativ til Microsoft, er vel grundtanken.
De startede som gratis software og var vel dem der bragte linux ud til masserne fra engang midt i 1990´erne. Da de blev kommercielle fik de et par kloner, bl.a. Fedora og CentOS der begge er gratis. Fedora er vist nok Red Hat´s eget barn, mens CentOS blev videreført af nogle universitetsfolk og er siden kommet tilbage i folden.

Red Hat links