Ubuntu linux

Ubuntu

Ubuntu linux er baseret på Debian linux og udvikles af Canonical Ltd, der også yder support. Der er opkaldt efter en Sydafrikansk filosof. Selvom Ubuntu sagtens kan fungere som server er det vel som arbejdsstation den gør sig mest gældende, bl.a. fordi det kører på så mange platforme: Computer, tablets og smart-telefoner. Det har en bred software pakke og man kan finde mange specialiserede sidedistributioner der er skræddersyet til bestemte formål. F.eks. Mythbuntu der funger som en TV optagende nasboks. På grund af den kommercielle support, har mange store software huse også kaster sig over at lave software til Ubuntu.

Ubuntu links