Mac

Mac (osX, Ios)

Operativ systemet på de nyere Macintosh computer hedder OSX eller OS10. Det er egentlig en slags linux der ikke er gratis. Jeg ved meget lidt om Mac andet end at bruger af Mac computere syntes det er det bedste i verden, så det er det sikkert.

Mac computer er typisk lavet af ret dyre komponenter og OSX understøtter kun dette begrænsede udvalg af hardware. Dertil kommer at Macintosh med jævne mellemrum konstatere, at nu er udviklingen af computerisenkram kommet så vidt, at vi må lave en ny udgave af IOS der kun understøtter det nye hardware. Dvs. at OSX ikke er bagud kompatibel, i hvert fald ikke ret lang tilbage eller i bredforstand. (Det er normal linux).

Min overordnede forståels af Mac er at det er en konsumer Ferrari eller Rolls-Royce, lidt af en pleonasme. De er generelt dobbelt så dyrt som PC computer, fyldt med lækre ting og sager. Men det er typisk computer novicer der anskaffer Mac for brugervenlighedens skyld, og den dyre computer kommer sjældent til sin ret, den tøffer rundt som en 2 CV. Hvis min analogi holder, kan man altså skifte PC dobbelt så ofte som Mac for de samme penge.

Jeg har ikke noget imod Mac, jeg prøver kun at forklare hvorfor jeg aldrig har haft en mac og hvorfor jeg har meget lidt erfaring med dem. Folk skal selvfølgelig anskaffe det de bedst selv kan lide at bruge.