virtual

Virtualisering

Virtualisering af operativsystemer er en teknik til at udnytte en enkelt computer regnekraft kraft til at afvikler flere systerm flere operativsystemer samtidig. I stedet for at åbne et program i et nyt vindue, åbner man en virtuel computer i et nyt vindue. Virtualiserings teknologien er ikke helt ny, men er kommet kraftigt i fokus i takt med at processorerne er blevet kraftigere og har fået flere kerner.
Der er mange situationer hvor virtualisering er interessant, men specielt på server området er det brugbart og effektivt. De fleste servere bare og passer sig selv i mens de arbejder, og de arbejder ikke nødvendigvis særligt voldsomt det meste af tiden. Så i stedet for at have 10 maskiner til og æde strøm kan man ofte samle dem til et par stykker, og samtidig minimere hardware udgifterne. Da man også kan virtualiserer netværk er man allerede godt i gang med at lave en cloud.

2 metoder at lave virtualisering på:

1. Oven på sit almindelige operativsystem installere man et nyt program der kan håndtere virtualisering. Det kunne være windows 10 med VMware eller VirtualBox.
  2. En dedikeret server til virtualisering, hvor serverens operativsystem kun kan lave virtualisering. Det kunne være ESXi fra VMware.

Forskellen de virtuelle maskiner skal bruges til. Hvis man kun en gang imellem vil tænde de virtuelle maskiner og bruge dem, der den første metode fin. Hvis man konstant vil have dem tændt er den anden metode god, specielt hvis man har en hel serverpark.