Windows

Windows software

Forskelligt software til makiner der kører windows. Der kommer lidt mere struktur på den her afdeling efterhånden som der kommer noget indhold. Lige nu er det mest kun små nyttig gratis programmer og utilities der er nævnt.

Avast antivirus

Avast antivirus

Avast antivirus har fået rigtig gode anmeldelser for deres gratis antivirus program de sidste mange år. Den virker til PC og Mac og mobil telefoner, men gratis udgaven virker ikke på nyere windows servere.

Dette er et godt valg hvis man vil spiller mange spil og vil have at antivirus programmet ikke bruger for mange resurser.
Til mobiltelefonen er den rigtig fin, så længe man kun bruger den som antivirus. Hvis man aktivere andre af applikationens funktioner kommer der konstant tåbelige meddelser og spørgsmål, så lad være med det. Der findes en mængde andet og bedre software der tilbyder disse andre funktioner.

Editor

Editors

Et udvalg af gratis/freeware teksteditore der understøtter en masse forskellige sprog og er tilgængelig på en masse platforme, ikke kun microsoft windows. Mange af dem findes også i en portable udgave, der ikke skal installeres før brug.

• Atom Editor
  • Sublime Text 3
  • ms

Microsoft software

Windows bliver lavet af softwarehuset Microsoft. De udgiver nogle meget store programpakker med et utal af features, indstillinger og specialudviklede installations og customization tilføjelser, f.eks. Office eller serveren ”MS SQL”.
    Der er næsten altid tale om betalings produkter hvor man skal købe en licens, ligesom til windows. Dog har de ofte en test udgae man kan hente og bruge i en begrænset periode, måske 3 måneder eller ½ år. Andre programmer er så gratis bidder af disse store, som man f.eks. kan hente til mobiltelefonen og har en begrænset funktionalitet. Nogle få andre igen er gratis produkter, typisk noget de overvejer at inddrage i de store pakker og som de indsamler feedback fra.

En række af disse vil blive omtalt her, primært en omtale af hvordan man tilrette og konfigurere sin installation af produkterne.

• Outlook 2010 og 2013 (office)
  • Shotcut videoredigerings program

Shotcut

Gratis Video redigerings program á la Premiere eller final cut.
    Understøtter hundredvis af lyd- og videoformater og codecs takket være FFmpeg. Ingen import kræves, hvilket betyder indbygget redigering, multi-format tidslinjer, opløsning og frame-rate ændring understøttet til mange videoformater.
    Kan hentes til en hel bunke O/S’er: Windows, mac og linux.

totalcommander

Total Commander

Total Commander er et gennemført filhåndterings program i stedet for windows stifinder. Når man roder med filer vil man i 90% af tilfældene gerne kopier filer fra et sted til et andet. Derfor har total commander et vindue der er opdel i 2, så man kan flytte, kopiere eller sammenligne indholdet af to lokationer. Det kan være imellem 2 steder på harddisken, over netværket eller til en ftp lokation. Man kan konfigurere andre special programmer med parametre, så de starte med fokus på det indhold man kigger på, f.eks. et foto fremvisnings program eller starte kommandolinjen med den path man står på.

Total Commander udvikles og vedligeholdt af schweizeren Christian Ghisler fra Ghisler Software GmbH 1995-2017 og er en moderne udgave af klassikeren Norton commander.

Features:

• Two file windows side by side
    • Multiple language and Unicode support
    • Enhanced search function
    • Compare files (now with editor) / synchronize directories
    • Quick View panel with bitmap display
    • ZIP, 7ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE archive handling + plugins
    • Built-in FTP client with FXP (server to server) and HTTP proxy support
    • Parallel port link, multi-rename tool
    • Tabbed interface, regular expressions, history+favorites buttons
    • Thumbnails view, custom columns, enhanced search
    • Compare editor, cursor in lister, separate trees, logging, enhanced overwrite dialog etc.
    • Unicode names almost everywhere, long names (>259 characters), password manager for ftp and plugins, synchronize empty dirs, 64 bit context menu, quick file filter (Ctrl+S)
    • USB port connection via special direct transfer cable, partial branch view (Ctrl+Shift+B), and many improvements to ftp, synchronizing and other functions
    Zone Alarm Firewall og Antivirus

ZoneAlarm Firewall og Antivirus

Gratis firewall med gratis antivirus.
    Virker på nyere servere i gratis udgaven.

1. Hent og installer den gratis udgave af firewallen først.
    2. Derpå kan man aktivere antivirus og så bliver den også gratis!
    3. Når begge programmer er aktive kan man disable ”windows Defender” (Det anbefaler deres support når man chatter dirkete med dem, men eller er det svært at læse sig frem til denne konklusion).
    4. Hvis man efterfølgende ønsker at dele filer imellem sine computere skal disse maskiners IP adresse tilføjes i ”Zoner man har tillid til”.