ms

Microsoft software

Windows bliver lavet af softwarehuset Microsoft. De udgiver nogle meget store programpakker med et utal af features, indstillinger og specialudviklede installations og customization tilføjelser, f.eks. Office eller serveren ”MS SQL”.
Der er næsten altid tale om betalings produkter hvor man skal købe en licens, ligesom til windows. Dog har de ofte en test udgae man kan hente og bruge i en begrænset periode, måske 3 måneder eller ½ år. Andre programmer er så gratis bidder af disse store, som man f.eks. kan hente til mobiltelefonen og har en begrænset funktionalitet. Nogle få andre igen er gratis produkter, typisk noget de overvejer at inddrage i de store pakker og som de indsamler feedback fra.

En række af disse vil blive omtalt her, primært en omtale af hvordan man tilrette og konfigurere sin installation af produkterne.

Office Outlook 2010

Outlook 2010 og 2013 (office)

Flyt postkasse mappen til D:\XXXXX

Det er hensigtsmæssigt at flytte mappen med Outlook postkasserne til et andet drev før man tager outlook i brug. Når man så efterfølgende restaurere og over skriver C-drevet med et image, ligger den aktuelle postkasse der endnu, men alle nye kontaktpersoner, kalender aftaler, mail regler mm. der stadig og er up to date.

Outlook vil helst have man flytter postkasse mappen før den tages i brug, altså lige efter man har installeret office. Man kan godt gøre det senere, men man mister en mængde indstillinger og skal bl.a. genindtaste sine mail credentials og starte mange andre ting forfra. Endelig er det den nemmeste måde at få IMAP data filer og init-Outlook data filen flyttet på.

Teknikken er ret simpel, man rette i en simpel reg-key file så den peger hen på en mappe man har lavet i forvejen. Eneste lidt drilske faldgruppe er, at man skal huske at bruge dobbelt \\ i pathen i stedet for en enkelt \

Metode: Office 2010 Outlook

Lev en ny .txt fil og omdøb den til:
move_pst_path_outlook2010.reg
Rediger filen så den indeholder:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook]
"ForcePSTPath"="D:\\Documents\\Outlook2010"

Tilret pathen så den passer til den ønskede mappe. Brug \\ i stedet for en enkelt \ til ForcePSTPath
Husk at oprette mappen selv! og kør reg-filen.

Metode: Office 2013 Outlook

Lev en ny .txt fil og omdøb den til:
move_pst_path_outlook2013.reg
Rediger filen så den indeholder:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook]
"ForcePSTPath"="D:\\Documents\\Outlook2013"

Tilret pathen så den passer til den ønskede mappe. Brug \\ i stedet for en enkelt \ til ForcePSTPath
Husk at oprette mappen selv! og kør reg-filen.

Regler i outlook

Regler i outlook er forholdsvis simple at opsætte, men kan være utroligt drilske at håndtere efterfølgende. De kan blandt andet ikke rigtig håndtere wildcards. Her må man ty til scripts

Signature i outlook

Outlook signature er nemmest at lave i et word-dokument og efterfølgende copy/paste dem ind i outlook. Der er tale om 2 signature til hver postkasse: En til nyoprettede mails og en til svar. Man kan godt udbygge det, men så må man vist selv skifte sine signatur filer efterbehov.

Fremgangs måden er at lave det man vil have i word og så se hvor meget der går tabt under vejs. Der er nemlig ikke nogen særlig fancy tekst editor til rådighed nå man bare laver signaturen i Outlook, men den forstå alligevel det meste hvis copy/paster. Det meste af Ritch Tekst Format (RTF) går glat i gennem og gør det meste af standart word også. Editoren i outlook er lige nøjagtig fancy nok til at man kan rette fejlene til sidst.