Geninstaller Windows 10 appx

Windows 10 gemmer (heldigvis) om ikke andet sine egen default apps, så dem kan man geninstallere, specielt windows store som jo kan få fat i andre appz.

PowerShell kommandoen for at geninstallere en app er:

Add-AppxPackage -register "C:\Program Files\WindowsApps\PackageFullName\appxmanifest.xml" –DisableDevelopmentMode

Path for PackageFullName peger på filen ”\appxmanifest.xml", som er fælles for alle windows 10 apps.

Metoden

PackageFullName stien skal altså bruge mappe navnet for den pågældende app.

Kig i systemblibloteket ”C:\Program Files\WindowsApps\” (kør som administrator)

Lokaliser den nyeste mappe for appen der hedder noget med ”_x64”.

Eksempel men ”Windows Store”:
Mappen hedder ”Microsoft.WindowsStore_11701.1001.87.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Altså er ”PackageFullName” stien for ”Windows Store” i skrivende stund:

C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_11701.1001.87.0_x64__8wekyb3d8bbwe \appxmanifest.xml

Hele kommandoen hedder altså:

Add-AppxPackage -register "C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_11701.1001.87.0_x64__8wekyb3d8bbwe\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode